העולם הטכנולוגי מציב הזדמנויות חדשות בפני מערכת החינוך. אחד הכלים שיכולים לסייע בכך הוא טינקרקאד (Tinkercad). תוכנה זו, המיועדת לעיצוב תלת-ממדי, עיצוב מעגלים וכתיבת קוד, מציעה מגוון רחב של אפשרויות ושילוב שלה בתהליך הלמידה בכיתה הוא ישים ופשוט.
ממשק נוח לשימוש בכיתה
טינקרקאד מותאמת לשימוש בהוראה. למורה יש משתמש שאליו משויכים התלמידים.ות בכיתה וירטואלית. הממשק מאפשר לשייך לכיתה משימות, לראות את תהליך העבודה, ולקבל הגשות. טינקרקאד מאפשרת לתלמידים לשתף פעולה בפרויקטים קבוצתיים, לשתף קבצים ולבצע תיקונים יחד. הממשק מתאים ללמידה מקרוב ומרחוק במעבר רציף בין אופני הלמידה.
שימוש חופשי
הגישה לטינקרקאד היא חופשית וללא עלות, מה שמאפשר שימוש רחב בכל כיתה ובכל מקום. אפשר להוסיף אותה באופן חלקי ולפי הצורך מבלי להכנס להשקעה כספית.
מה אפשר לעשות בטינקרקאד?
מידול תלת-ממד (3D Design)
תכנון ועיצוב של אובייקטים תלת-ממדיים. המידול נעשה בצורה פשוטה וקלה ללמידה על ידי חיבור והחסרה של צורות גיאומטריות. ניתן להכין מודלים שיתאימו להדפסת תלת מימד, לחיתוך ליזר, או מודל תלת ממדי כתוצר סופי.
תכנון מעגלים חשמליים (Circuits)
ניתן לתכנן מעגלים חשמליים בעזרת רכיבים חשמליים נפוצים כמו נגדים, קבלים, טרנזיסטורים ונורות לד ולשלב במעגל מיקרו-בקרים כמו מיקרוביט וארדואינו. ישנה סימולציה של פעילות המעגלים החשמליים כדי לבדוק ולתקן בעיות פוטנציאליות עוד לפני בדיקת המעגל מעשית.
תכנות וכתיבת קוד (Codeblocks)
ניתן לכתוב קוד בבלוקים, באופן שתלמידים מכירים מתוכנות אחרות כמו סקראץ' וקוד מאנקי. אפשר להריץ את הקוד ולראות את התוצאות של התוכנה בסימולטור ביצירת מודל תלת ממדי מורכב או לשליטה במעגלים חשמליים.
Sim Lab
כלי המאפשר להריץ סימולציות ולבצע ניסויים במעבדות וירטואליות. למשל: סימולציות פיזיקליות של כוחות ותנועה (כוח משיכה, התנגשות, המרה בין אנרגיות), חומרים ומאפייניהם (קשיחות, גמישות, טמפ' התכה)
פעילויות לימוד מוכנות בטינקרקאד
באתר ישנן פעילויות מוכנות ללימוד בנושא של מידול תלת מימד, מעגלים חשמליים וכתיבת קוד. ניתן להכנס ובלחיצת כפתור להוסיף אותן כפעילות לכיתה.
רעיונות למערכי שיעור בטינקרקאד
באתר טינקרקאד ניתן לשתף, לעיין ולהשתמש במגוון שיעורים מוכנים בטינקרקאד במגוון נושאים. מוזמנים.ות לעיין: https://www.tinkercad.com/lessonplans
Comments