top of page

מהי קושחה ואיך מעדכנים אותה במיקרוביט

מהי קושחה?

קושחה (Firmware) היא תוכנה מיוחדת המהווה גשר בין החומרה הפיזית לבין התוכנה ומאפשרת לחומרה לתפקד כראוי. היא מאוחסנת פיזית בחומרה ואינה משתנה כשכותבים תוכניות או מכבים את המכשיר האלקטרוני. עם זאת, ניתן לעדכן אותה.


מה ההבדל בין חומרה, תוכנה וקושחה?

  • חומרה (Hardware): החלקים הפיזיים, למשל: המיקרוביט עצמו, עכבר, מסך- כל דבר שאפשר לקנות בחנות מחשבים ולשים בשקית.

  • תוכנה (Software): תוכנה היא מכלול של הוראות הניתנות למחשב לביצוע פעולות מסוימות. היא מותקנת על מערכת ההפעלה או על גבי תוכנות כמו דפדן אינטרנט. התוכנה קלה מאוד להתקנה, הסרה או עדכון. התוכנה אינה עובדת ישירות מול החומרה, אלא משתמשת בקושחה כדי לעבוד עם החומרה.

  • קושחה (Firmware): תוכנה מיוחדת שמאפשרת למכשירים לתפקד כראוי, היא מאוחסנת פיזית ברכיבי החומרה. היא אינה משתנה כשכותבים תוכניות או מכבים את המכשיר. ניתן לעדכן אותה אך עושים זאת לעיתים רחוקות בהרבה מעדכוני תוכנה. העדכון ישפיע על ביצועי החומרה.


למה צריך לעדכן קושחה במיקרוביט?

  • תיקון בעיות ובאגים: עדכונים כוללים תיקונים לבאגים ובעיות שנמצאו בגרסאות קודמות של הקושחה, וכך מוודאים שהמכשיר יפעל בצורה תקינה ויעילה יותר.

  • שיפור ביצועים: עדכוני קושחה עשויים לכלול אופטימיזציות ושיפורים בביצועים, וכך שדרוג המכשיר לביצועים טובים יותר ומהירים יותר.

  • מאפיינים חדשים: עם הזמן, מיקרוביט יכול להציע תכונות חדשות ושיפורים בפונקציות הקיימות דרך עדכוני קושחה. כך ניתן להרחיב את היכולות של המכשיר- למשל, כדי להפעיל את מאפיין ה AI של מיקרוביט בחלק מהגרסאות יש צורך בעדכון קושחה.



איך מעדכנים קושחה במיקרוביט?

1.     נתקו את כבל ה- USB ואת סוללת הגיבוי מהמיקרוביט

2.     לחצו והחזיקו את כפתור האיפוס בגב המיקרוביט, ותוך כדי לחיצה חברו את כבל ה- USB למיקרוביט ולמחשב. יפתח כונן בשם MAINTENANCE (במקום MICROBIT) וניתן לעזוב את כפתור האיפוס.

3.     בדקו מה מספר הגרסה של המיקרוביט (הסבר מפורט כאן)

4.     הורידו את קובץ ה-.hex  המתאים לגרסת המיקרוביט למחשב מהעמוד הבא:  https://microbit.org/get-started/user-guide/firmware/ 

5.     גררו ושחררו את קובץ ה-.hex  לכונן MAINTENANCE  והמתינו עד שהנורית הצהובה בגב המכשיר תפסיק להבהב. כאשר השדרוג יסתיים, המיקרוביט  יאופס, ינתק את עצמו מהמחשב ויופיע מחדש במצב כונןMICROBIT  רגיל.

6.     לבסוף, הכנסו לקובץ  DETAILS.TXT שנמצא בכונן ה- MICROBIT וודאו שיש לו את אותו מספר גרסה כמו קושחת ה-.hex  שהורדה והועברה למיקרוביט.


ככלל, מומלץ לעבוד עם גרסת הקושחה האחרונה, אך אם יש בעיה ועולה צורך לחזור לגרסת קושחה קודמת, ניתן להוריד גרסאות קודמות כאן: https://tech.microbit.org/software/daplink-interface/#daplink-software

 

לוגו מרכז פסג״ה תל אביב יפו המרכז להכשרת מורים

טלפון: 03-7937108

לידור פרץ: lidor@pisgatlv.co.il

צופית פירסט: zufit@pisgatlv.co.il

maker - education - learning - מייקרים - חינוך

Website design, writing and maintenance by Lidor Perez

www.lidorperez.com by 

צרפו אותי לרשימת התפוצה

bottom of page